Hur mycket socker innehåller öl?

Funderar du på att bli nyttigare och undrar om du behöver ge upp öl för att bli av med sockerberoendet? Det vore ju helt enkelt katastrofalt och om så är fallet, är det egentligen värt det?
Som tur är behöver du inte fundera länge över detta, öl innehåller extremt lite socker. Det socker som finns i öl förekommer naturligt och är inte tillsatt, självklart kan det finnas undantag för detta. Generellt innehåller öl mindre än 0.5 gram socker per decilliter. Det innebär att du med gott samvete kan behålla din stora kärlek i livet.

Öl som boven i dramat är en myt

Coca cola innehåller nästan fyra gånger så mycket socker som öl. Att öl ger ölmage är i slutändan till stor del en myt och ölen är ofta långt ifrån boven i dramat. Självklart bör du ta med kalorierna i alkohol i beräkningen om du försöker att gå ned i vikt. Allt handlar om kalorier in och kalorier ut. Om du förbränner 2000 kalorier kan du äta 2000 kalorier. Om du äter och dricker mer kommer du givetvis gå upp i vikt. Det handlar dock inte om vad du äter utan hur energitätt det är. Om du står mellan valet att äta glass, ett glas coca cola eller en öl i sommarvärmen är det klart nyttigaste alternativet ett glas öl. Ölen har både minst kalorier och minst socker i tävlingen och därav kan du ta dig en öl med gott samvete.

Som alltid är det viktigt att man dricker med måtta, detta gäller speciellt om man tänker på vikten. Dock behöver du inte oroa dig för sockret när det kommer till öl, du kan fortsätta dricka öl med gott samvete. Såvida du inte har diabetes och varje gram du får i dig räknas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *