Vad kostar en öl i Dubai?

Som turist i Dubai är det olagligt att dricka alkohol på offentliga platser samt att vara berusad. Det är något som du behöver ha i åtanke innan dess att du åker dit. Det är viktigt att du tar seden dit du kommer i detta fall och respekterar lagar och religion, dessvärre är inte Dubai speciellt förstående mot turister som bryter mot reglerna och du kan snabbt hamna i trubbel om du inte följer reglerna. Det innebär dock inte att du behöver vara helt nykter under din resa till Dubai, du kan fortfarande njuta av en god öl emellanåt. Du behöver dock vara över 21 år gammal för att dricka alkohol i Dubai. Du kan endast dricka alkohol på licenserade restauranger, klubbar och barer. En öl kostar cirka 50 kronor i Dubai. Det är långt ifrån alla restauranger som har alkoholtillstånd.

Lokalborna behöver licens

Du kanske tycker att det låter som att de är väldigt hårda mot turister i Dubai, faktum är dock att det är en annan kultur och man har en annan syn på alkohol. Inte ens lokalborna får vara berusade var de vill och när de vill. Det krävs att de har ett speciellt tillstånd för att de ska få vara berusade på allmän plats eller dricka alkohol. Om du är under 21 år gammal får du inte resa till Dubai, detta har att göra med att deras lag inte tillåter dig att checka in på ett hotell.

Du får ta med dig öl

Om du tycker att det låter dyrt och omständigt att dricka öl i Dubai kan du även ta med dig öl från Sverige. Du har rätt att ta med dig 24 burkar öl som max innehåller 355 ml öl. Dock är det klokt av dig att hålla dig på hotellrummet om du tänker dricka alkohol i Dubai.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *